Ποιοι είμαστε

Η Heterotopia είναι ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο δημιουργικής έρευνας, με έδρα την Αθήνα. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τους τρόπους προσέγγισης και ερμηνείας της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς σε  μουσεία, αρχεία, ιστορικά περιβάλλοντα και χώρους μνήμης μέσα από τις παραστατικές τέχνες και την ψηφιακή τεχνολογία.

Αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών για να δημιουργήσουμε ένα χώρο διαλόγου για το παρελθόν και το παρόν, αποκαλύπτωντας κρυφές πτυχές της ιστορίας και ενθαρρύνοντας συνδέσεις με το σήμερα

Η Heterotopia υποστηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων και τη δικτύωση αυτής της αναπτυσσόμενης κοινότητας επαγγελματιών και φορέων στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείτα στην έρευνα και την επισκεπτοκεντρική ερμηνευτική προσέγγιση της πολιτισμικής κληρονομιάς,  στο μουσειακό θέατρο και τις αναπαραστικές διαστάσεις του παρελθόντος.

Κάθε έργο μας σχεδιάζεται και υλοποιείται από μια μοναδική ομάδα δημιουργών, που συγκροτείται για τις αναγκες του συγκεκριμένου κάθε φορά εργου και προέρχεται  από διαφορετικούς τομείς, αλλά η καθημερινή διοίκηση και η διαχείριση του κύκλου εργασιών της Heterotopia γίνεται από τις ιδρύτριες της εταιρείας: Δρ. Φωτεινή Βενιέρη και Rebecca Shelley.

Comments are closed.