Τα καταφέραμε! Μέσα σε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στον κόσμο, και μετά από μία αναβολή λόγω πανδημίας, καταφέραμε να φέρουμε επαγγελματίες μουσειακού θέατρου από όλο τον κόσμο στην Αθήνα για να μιλήσουμε για το μουσειακό θέατρο και τη ζωντανή ερμηνεία.

Το συνέδριο #Compast -Communicating the Past: Museum theatre and live interpretation μας πρόσφερε τρεις μέρες γεμάτες παρουσιάσεις, εργαστήρια, παραστάσεις (ακόμα και μια έκπληξη από τους…Viking φίλους μας) και μια εκδρομή σε σημαντικά αρχαιολογικά και βιομηχανικά μουσεία.

Το συνέδριο ήταν μια συνεργασία του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Μουσειακού Θεάτρου (IMTAL Europe)  και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Heterotopia.

Ευχαριστούμε πολύ τους/τις εξαιρετικούς/ες ομιλητές/ριες και προσκεκλημένους, τα μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής, την υπέροχη ομάδα των φοιτητών/τριών που εργάστηκαν εθελοντικά και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τον Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου και το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Μουσείο Λαυρίου που μας ξενάγησε στο Τεχνολογικό- Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπυς στεγάζεται.