Το σεμινάριο στοχεύει να εισαγάγει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο μουσειακό θέατρο και στις δυνατότητες που προσφέρει για εμπλουτισμό της μουσειακής αφήγησης. Στόχοι του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με το πεδίο του μουσειακού θεάτρου στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, τις πρακτικές διαστάσεις της εφαρμογής ενός έργου μουσειακού θεάτρου, τους τρόπους με τους οποίους το μουσειακό θέατρο μπορεί να δημιουργήσει ένα “ασφαλές πλαίσιο” για την ερμηνεία “δύσκολων” και “ευαίσθητων” θεματικών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι 14 & 22/10/2017 και η διάρκειά του 12 ώρες. Μεταξύ των δύο ημερήσιων συναντήσεων θα μεσολαβεί μια εβδομάδα.

Για την εξασφάλιση της ποιότητας του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (μέχρι 25 άτομα). Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική, με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η διδάκτωρ μουσειακού θεάτρου, Φωτεινή Βενιέρη, η διοργανώτρια προγραμμάτων μουσειακού θεάτρου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων Rebecca Shelley και η ηθοποιός και σεναριογράφος, συνιδρύτρια της εταιρείας μουσειακού θεάτρου Heterotopia, Παναγιώτα Κότσιρα.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτά email με όνομα, αριθμό κινητού τηλ. και αρ. μέλους ICOM στο icom@otenet.gr έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν.