Αυτό το έργο προσπάθησε να κατανοήσει καλύτερα πώς οι διαδραστικές ψηφιακές πλατφόρμες θα μπορούσαν να βασιστούν στη μεθοδολογία του μουσειακού θεάτρου για να διευκολύνουν την πρόσβαση στο αρχειακό περιεχόμενο έτσι ώστε να προβάλλεται η ανθρώπινη, άυλη διάσταση του υλικού και η κοινωνική του συνάφεια. Το ντοκιμαντέρ είχε τον τίτλο «Δέσπω» και βασίστηκε στον ομώνυμο χαρακτήρα μουσειακού θεάτρου που παρουσιάστηκε το 2018 στο πλαίσιο του 5oυ Διεθνούς Συνεδρίου Διαχείρισης Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Βρείτε το εδώ

Η «Δέσπω» προέκυψε από τη συνεργασία του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής – Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, της εταιρίας μουσειακού θεάτρου Heterotopia και του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (Heritage Management Organization). (https://heritagemanagement.org/conference/archive/5th-conference/)

 Σχετική ανακοίνωση, με τίτλο Interactive Museum Theatre Documentary: An Innovative Digital Application for Cultural Heritage Research and Interpretation (στα ελληνικά) παρουσιάστηκε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EUROMED 2019) και δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά του Συνεδρίου. H ανακοίνωση παρουσιάστηκε επίσης, κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσειών, στο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου ICOM Europe 2019: Embracing the Virtual.

Χρηματοδότες / Συνεργάτες: Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη της Ελλάδος, η Mobics A.E., το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Prosenghisi Film & Video Productions Ltd και η κολεκτίβα Personal Cinema. Με την Κατερίνα Χόλη, την Ερμιόνη Ντόβα, τη Νικολέττα Δημοπούλου και την Ευγενία Παντάζογλου.