Eξ’ αποστάσεως παράσταση μουσειακού θεάτρου βασισμένη στο έργο του Γιάννη Κουνέλλη. Το έργο μας ανατέθηκε λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας και προσαρμόστηκε ανάλογα στη συνέχεια. Τα ευρήματα της ερευνητικής διαδικασίας που αφορούσαν τη ζωή, το έργο και την εποχή του δημιουργού αποτέλεσαν το περιεχόμενο της παράστασης η οποία εκτυλίχθηκε με αναλογικά και ψηφιακά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών: Μία δημοσιογράφος ετοιμάζει ένα άρθρο για το έργο Χωρίς τίτλο, 2004, του Γιάννη Κουνέλλη που βρίσκεται στο ΕΜΣΤ, αλλά τα e-mail της προς την αρχισυνταξία του περιοδικού καταλήγουν στα inbox του κοινού.

Στο διάστημα μίας εβδομάδας η δημοσιογράφος μοιράζεται τις ανακαλύψεις της μέσω μιας σειράς από e-mail, και οδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι όπου ίσως συμβούν και άλλα πράγματα, όπως ένα τηλεφώνημα, μια παράξενη παραλαβή ή μια πρόσκληση για συνάντηση… Μετά το πέρας της εβδομάδας, η δημοσιογράφος επισκέπτεται το έργο σε ζωντανή αναμετάδοση από το κινητό της τηλέφωνο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο, ζητώντας της να μετακινηθεί στον χώρο  αντί γι’ αυτούς. Στην τελική φάση της εμπειρίας, όσοι και όσες το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τα θραύσματα των εντυπώσεών τους σε έναν κοινό ψηφιακό τόπο (https://internalmail.blogspot.com/). Το έργο διερευνούσε τους τρόπους κατανόησης των έργων τέχνης, των χώρων και των ιστοριών με διαφορετικά ερμηνευτικά μέσα και τρόπους.

Χρηματοδότες / Συνεργάτες: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηνών «ΕΜΣΤ». Με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΜΣΤ, την Ευγενία Τζιρτζιλάκη, τη Μαρία Καραθάνου, την Καλλιόπη Τακάκη, τον Δημήτρη Νίκα και τη Μαρίνα Τσέκου. Χορηγός εξοπλισμού: Περικλής Βενιέρης