Εσωτερική αλληλογραφία, μουσειακό θέατρο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εσωτερική αλληλογραφία

Μουσειακό θέατρο – Παράσταση μακράς διάρκειας με ποικίλα μέσα

Ποίηση είναι φτιάχνω ένα πράγμα που δεν υπάρχει, Γιάννης Κουνέλλης.

Φωτογραφία του έργου του Γιάννη Κουνέλλη “Χωρίς Τίτλο”: Εύα Λιάπη

H εταιρία μουσειακού θεάτρου Heterotopia, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ, παρουσιάζει μία εξ’ αποστάσεως παράσταση μουσειακού θεάτρου βασισμένη στο έργο του Γιάννη Κουνέλλη, «Χωρίς τίτλο», 2004, της συλλογής του ΕΜΣΤ. Η παράσταση θα εκτυλιχθεί με αναλογικά και ψηφιακά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών.

Μία δημοσιογράφος ετοιμάζει ένα άρθρο για το έργο Χωρίς τίτλο, 2004 του Γιάννη Κουνέλλη που βρίσκεται στο ΕΜΣΤ, αλλά τα e-mail της προς την αρχισυνταξία του περιοδικού καταλήγουν στα inbox του κοινού.

Στο διάστημα μίας εβδομάδας η δημοσιογράφος μοιράζεται τις ανακαλύψεις της μέσω μιας σειράς από e-mail, και μας οδηγεί σε ένα ταξίδι όπου ίσως συμβούν και άλλα πράγματα, όπως ένα τηλεφώνημα, μια παράξενη παραλαβή ή μια πρόσκληση για συνάντηση… Μετά το πέρας της εβδομάδας, η δημοσιογράφος επισκέπτεται το έργο σε ζωντανή αναμετάδοση από το κινητό της τηλέφωνο. Το κοινό θα μπορεί να στέλνει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο, ζητώντας της να μετακινηθεί στον χώρο αντί γι’ αυτούς. Στην τελική φάση της εμπειρίας, όσοι και όσες το επιθυμούν θα μπορούν να μοιραστούν τα θραύσματα των εντυπώσεών τους σε έναν κοινό ψηφιακό τόπο.

Ένας χώρος διαλεκτικής και αναστοχασμού ανοίγεται γύρω από το έργο του Κουνέλλη μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Μια τοποειδική (site-specific) παράσταση, που αναδημιουργεί τον τόπο του έργου εντός μας. Ένα παιχνίδι γύρω από την ερώτηση: Τι είναι αυτό που βλέπω;

Η παράσταση θα αναπτυχθεί στο διάστημα οκτώ ημερών, Τρίτη 8 έως Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, και θα ολοκληρωθεί με μία ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) του έργου από τον χώρο του Μουσείου, την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, στις 7μμ.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 40

Παραγωγή, εκτέλεση: Heterotopia Museum Theater

Σκηνοθεσία – δραματουργία: Eugenia Tzirtzilaki

Επιστημονική επιμέλεια: Φωτεινή Βενιέρη

Εικαστική επιμέλεια: Maria Karathanou

Φωνή: Kalliopi Takaki

Μία ανάθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση learning@emst.gr μέχρι τις 30 Μαΐου.

Θα πρέπει να περιλαμβάνονται: ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και ταχυδρομική διεύθυνση. Τα στοιχεία θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση της παράστασης.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.