Εργαστήρι στην ποιοτική αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου

Πώς αποδεικνύουμε τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών μας;
Η Heterotopia, στα πλαίσια των σεμιναρίων του Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη, παρουσιάζει ένα εργαστήριο για την ποιοτική αξιολόγηση.

Η ποιοτική προσέγγιση στην αξιολόγηση του αντίκτυπου κοινωνικών δράσεων  εστιάζει στη διερεύνηση της εμπειρίας των συμμετεχόντων ή/και των ωφελούμενων. Προσφέρει εργαλεία αξιολόγησης που μας επιτρέπουν να ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κοινωνικός κόσμος «ερμηνεύεται, γίνεται κατανοητός, βιώνεται και παράγεται» (Κυριαζή 2011: 18). Επιτρέπει λοιπόν την προσέγγιση πολλών και διαφορετικών διαστάσεων της πραγματικότητας όπως αυτή βιώνεται σε συγκεκριμένα πλαίσια, από συγκεκριμένα υποκείμενα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας, των απόψεων και των εμπειριών των ερευνώμενων, τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικές διαδικασίες λειτουργούν, καθώς και τη σημασία των μηνυμάτων που παράγουν.

Στο σεμινάριο αυτό:

  • θα προσεγγίσουμε πρακτικά και θεωρητικά την ποιοτική μεθοδολογία έρευνας και
  • θα μάθουμε να αξιοποιούμε τα σχετικά εργαλεία στη μέτρηση του αντίκτυπου των κοινωνικών μας δράσεων.

Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός), την Πέμπτη 26 Απριλίου, 17.00-19.00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.